| Tytuł: | zapalenie pochwy |
| Autor: | kinga 25.2.2011, 10:24 |
| Cześć cierpię na częste zapalenie pochwy biorę różne leki ale nie pomagają np clotrimazolum tabletki i masc , Gyno- Ffemidazol. poprawa jest na krótki czas a ostatnio doszły bóle brzócha . co mam robić naprawdę się żle czuje . proszę o poradę | |
| Autor: | małgosia 25.2.2011, 13:03 |
| Mam taki problem, że praktycznie cały czas mam zapalenie pochwy, czyli mnie strasznie piecze mam takie napady, że odczuwam ogromny ból, i tylko w momencie pocierania się w "tym miejscu" to nie czuję bólu, byłam u swojej ginekolog, dała dla mnie i mojego faceta maść i tabletki na grzybiczne zapalenie, może mnie rzadziej łapie takie "zapalenie" ale jednak Powiedziała, też że może to być wina brania pigułek i miesiąc temu z nich zrezygnowałam, ale nadal mam takie pieczenie i ból Może któraś z Was też tak ma, czy miała, może znacie jakieś dobre globulki, maście, bądź sposoby ?? Bardzo proszę o pomoc Buziaczki | |
| Autor: | aneta 28.2.2011, 09:28 |
| słuchaj na stan zapalny usłyszałam, że dobra jest pyralgina ja ją brałam z innymi lekami jakie przepisała mi ginekolog i mi przeszło może i Tobie pomoże pozdrawiam | |
| Autor: | lidka 28.2.2011, 13:58 |
| cześć, ciągle mam powtarzające się zapalenie w narządach rozrodczych (swędzenie, dziwna wydzielina), nie wiem skąd to się bierze :( non stop biegam do ginekologa i ma tego dosyć czy znacie jaki sposób jak temu zapobiec ? Proszę pomóżcie | |
| Autor: | patrycja 1.3.2011, 08:26 |
| A lekarz ci nie pomógł?? Nie przepisał ci globulek dopochwowych? Dziwne poproś go o coś takiego, a jak on nie umie ci pomoc to zmień najlepiej lekarza | |
| Autor: | lidka 1.3.2011, 11:34 |
| dostałam tabletki dopochwowe, które faktycznie pomogły mi ale niestety za jakiś miesiąc znowu powróciło zapalenie... Ile można brać tych tabletek? Czy nie da się jakoś temu zapobiec ? | |
Niedoczynność tarczycy a ciąża
Mniej więcej jedna na 100 kobiet spodziewających się dziecka ma problemy z tarczycą. Objawy charakterystyczne dla niedoczynności tarczycy, takie jak przyrost masy ciała, czy zmęczenie, niestety nie zawsze mogą zostać rozpoznane, gdyż pojawiają się wspólnie z symptomami właściwymi ciąży, przez co w rezultacie choroba może zostać niezauważona i nieleczona.
Ciaża - kalendarz
Ciążę można określić mianem niesamowitej podróży. Choć często mówi się, że trwa ona 9 miesięcy, generalnie jest mierzona w tygodniach, których jest 40, bądź w dniach, których na ogół jest 266, licząc od chwili poczęcia. Każdy miesiąc przynosi unikatowe zmiany, zarówno w twoim, jak i dziecka organizmie.
Karmienie piersią
Mleko matki jest najbardziej zdrową i naturalną formą pożywienia dla niemowlęcia, ale karmienie piersią jest czymś więcej niż tylko karmieniem. Bliskość między matką, a jej dzieckiem jest potrzebna im obojgu, a korzyści zdrowotne z tego płynące są tak liczne dla matki, jak i dla jej malucha.